Mas Torrents està a 500 m de Folgueroles i a menys d’un km de Tavèrnoles. Tots dos pobles són molt tranquils i bucòlics.

Folgueroles

Folgueroles

El poble de Folgueroles es troba en una petita raconada de la Plana de Vic, lluny del bullici del món urbà i alhora situat estratègicament a prop de les principals vies de comunicació que el fan de fàcil accés. A les portes de l’espai natural Guilleries-Savassona, fronterer dels pobles de la Vall de Sau i del Collsacabra, Folgueroles ofereix un paisatge insòlit i privilegiat per als amants de la natura. Un indret ideal per a la pràctica d’esports a l’aire lliure: senderisme, BTT, escalada i una infinitat de possibilitats més.

El nucli urbà manté l’estructura dels carrers i de les cases, que segueixen vestint amb la pedra centenària pròpia de l’entorn, amb l’església parroquial que mostra element arquitectònics de diverses èpoques. A Folgueroles les empremtes del fill il•lustre del poble, Mossèn Cinto Verdaguer, són visibles per tot el municipi. Com també ho és el pas de la cultura ibera amb la fortificació de Puigcastellet i el dolmen megalític, símbol pagà, que s’alça davant la capella de Sant Jordi.

tavrnoles

Tavèrnoles

El municipi de Tavèrnoles està situat a la part oriental de la comarca d’Osona, a la separació natural entre la Plana i les Guilleries. Una bona part de les seves terres es troben dins l’espai natural de Guilleries-Savassona. El municipi ocupa una superfície de 18,8 km2.

El terme comprèn el poble de Tavèrnoles, cap administratiu, el barri del Roquet, al nord, la urbanització de Fussimanya, al nord-est, i l’antiga demarcació de Savassona, situada a l’est.

Tavèrnoles limita al nord amb el municipi de les Masies de Roda, a l’oest amb el de Gurb, a l’est amb el de Vilanova de Sau, i al sud amb els de Sant Sadurní d’Osormort i Folgueroles.

 

Llocs d’interès

Vic

La capital d’Osona, una ciutat molt viva i amb molta oferta comercial, cultural i gastronòmica.

osonaturisme.cat

Casa Museu Verdaguer

La Casa Museu Verdaguer, la llar d’infantesa del poeta Jacint Verdaguer, ens mostra elements per entendre i interpretar el llegat del poeta que va posar les bases de la llengua literària a la Catalunya moderna. És una casa construïda cap el segle XVII i que ha estat renovada pels diferents estadants que l’han habitat.

www.verdaguer.cat

Monestir de Sant Pere de Casserres

És l’únic monestir de l’orde benedictí a Osona i va ser erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca. La promotora fou la vescomtessa Ermetruit, quan l’any 1006 va comprar el domini alodial de Casserres al comte Ramon Borrell de Barcelona, amb la intenció de construir-hi un monestir dedicat a Sant Pere.

www.santperedecasserres.cat

Espai natural de les Guilleries-Savassona

Aquest espai concorre entorn del pantà de Sau i la vall de Vilanova. Amb una extensió de 8.370 hectàrees, té com a qualitat haver mantingut l’harmonia entre les condicions naturals i la seva transformació per l’activitat humana. Contacta amb el Collsacabra pel Nord, amb la plana de Vic per ponent, amb els contraforts del Montseny pel Sud i amb la comarca de la Selva per orient.

 

Pantà de Sau

El pantà de Sau és un embassament que pertany al riu Ter, creat per una presa situada al municipi de Vilanova de Sau, i al peu de la serralada de les Guilleries, que s’estén pels termes de Vilanova de Sau, les Masies de Roda, Tavertet i l’Esquirol, a la comarca d’Osona.